Piektdien, 29. septembrī, Starptautiskajā pārtikas zudumu un pārtikas atkritumu izpratnes dienā LU Ekopadome sadarbībā ar biedrību “Zaļā brīvība” aicina izzināt atbildīga pārtikas patēriņa principus, apmeklējot Zinātnieku nakti Latvijas Universitātē.

2019. gadā Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālā asambleja 29. septembri noteica par Starptautisko pārtikas zudumu un pārtikas atkritumu izpratnes dienu (International Day of Awareness of Food Loss and Waste – IDAFLW). Rosinot izvērtēt savus pārtikas iegādes un patēriņa paradumus, Zinātnieku nakts laikā LU Dabas mājas 2. stāva vestibilā apmeklētājiem no plkst. 17.00 līdz plkst. 21.00 būs pieejama informatīva LU Ekopadomes pieturvieta, kurā būs iespējams izzināt faktus par atbildīga pārtikas patēriņa principiem, pārbaudot savas zināšanas kā galda spēlēs, tā tiešsaistes spēlē “Ikdienas varonis” un zināšanu pārbaudes testos.

Kā norāda biedrība “Zaļā brīvība”, vienkāršākais veids, kā samazināt izmesto pārtikas atkritumu apjomu, ir izvairīties no pārtikas atkritumu saražošanas, iepērkot pārtiku ar mēru, atbildīgi izmantojot un pareizi uzglabājot.

Tiem, kas pēc Zinātnieku nakts programmas dosies uz LU Akadēmisko balli Raiņa bulvārī, būs iespēja arī svinēt zaļāk, jo sadarbībā ar LU Kultūras centru, domājot par pārtikas atkritumu mazināšanu, pasākuma laikā gastronomiskajā zonā būs virtuve, kas gatavos uzkodas uz vietas, lai neradītu pārtikas atkritumus.

Pārtikas atkritumus, kuri tomēr rodas esot Latvijas Universitātē, LU Ekopadome aicina šķirot, izmantojot iespēju, ko nodrošina jaukta tipa konteineri LU Akadēmiskajā centrā, Raiņa bulvārī 19 un Aspazijas bulvārī 5.

Atkritumu šķirošanas ieviešana Latvijas Universitātē ir viena no LU Ekopadomes aktivitātēm sadarbībā ar LU Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļu, veicinot ilgtspējas principos balstītu dzīvesveidu augstskolas saimē.

LU Ekopadome ir LU Studentu padomes, LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas un LU Akadēmiskā centra attīstības programmas kopīga iniciatīva.

Dalīties

Saistītais saturs

Svinēsim  LU 104. gadadienu videi draudzīgi
15.09.2023.

Svinēsim LU 104. gadadienu videi draudzīgi

Latvijas Universitātes ēkās papildus izvietoti 45 atkritumu šķirošanas konteineri
13.03.2023.

Latvijas Universitātes ēkās papildus izvietoti 45 atkritumu šķirošanas konteineri

Uzstādīti desmit jauni atkritumu šķirošanas punkti
01.09.2020.

Uzstādīti desmit jauni atkritumu šķirošanas punkti