"Izmests nav zudis". Foto: Kaspars Garda.

Lai vērstu uzmanību uz atkritumu pārstrādes nozīmību, Latvijas Universitātes (LU) Ekopadome aicina klātienē septembrī izpētīt ceļojošo eksponātu “Izmests nav zudis”, ko uz LU Dabas māju atgādājis sadzīves atkritumu poligons “Getliņi”.

Telpiskās instalācijas idejas pamatā ir komunikācija caur objektu un cilvēku, rādot esošo un vēsturisko sasaisti ar atkritumiem. Darbs “Izmests nav zudis”, kas tapis 2023. gadā un apceļo dažādas ekspozīcijas vietas Latvijā, ir veidots kā cilvēku pašu radīts atkritumu “monstrs”, kas seko mums līdzi, izglītojot sabiedrību par mūsu atbildību par apkārtējo vidi. Ceļojošo eksponātu iespējams iepazīt intuitīvā veidā – vizuāli, ar tausti un audiāli, ļaujot ielūkoties gan poligonā atrastos priekšmetos, gan stāstos par poligona vēsturi, procesiem un aprites ekonomiku.

“Ceram, ka tematiskās instalācijas apskate rosinās to LU saimes un sabiedrības daļu, kura vēl ikdienā nešķiro atkritumus, domāt par ne tikai par to šķirošanu, bet arī par atkritumu samazināšanu kopumā,” uzsver LU Ekopadomes vadītājs Renārs Kairis.

Sadzīves atkritumu poligona “Getliņi” radītais ceļojošais eksponāts “Izmests nav zudis” paredzēts intereses veicināšanai par poligonu un atkritumu apsaimniekošanas un pārstrādes procesu plašākai sabiedrībai. Ceļojošā eksponāta mērķis ir informēt arī plašāku sabiedrības daļu par dažādiem ar vidi saistītiem jautājumiem un vērst uzmanību uz šķirošanas nozīmīgumu un pieaugušo atkritumu daudzumu, kurus savā ikdienā saražojam.

Ceļojošais eksponāts ikvienam interesentam ir apskatāms visu septembra mēnesi LU Akadēmiskā centra Dabas mājā (Jelgavas ielā 3, Rīgā), uz foajē lielajām kāpnēm.

Dalīties

Saistītais saturs

Uzstādīti vēl 39 atkritumu šķirošanas konteineri
12.04.2024.

Uzstādīti vēl 39 atkritumu šķirošanas konteineri

Latvijas Universitātes ēkās papildus izvietoti 45 atkritumu šķirošanas konteineri
13.03.2023.

Latvijas Universitātes ēkās papildus izvietoti 45 atkritumu šķirošanas konteineri

Uzstādīti desmit jauni atkritumu šķirošanas punkti
01.09.2020.

Uzstādīti desmit jauni atkritumu šķirošanas punkti